School LIbrary

Tuomas Tallgren, OTM

Lakiasiaintoimisto Välimiehen perustaja

Olen naimisissa oleva kahden lapsen isä Espoosta. Reservin upseeri ja Helsingin yliopiston oikeustieteellisestä valmistunut oikeustieteen maisteri.

Toimin jo opiskelija-aikoina lainopillisena neuvonantajana. Tein rikos- ja perheoikeudellisia toimeksiantoja. Ensimmäiseen oikeudenkäyntiini palkkasin käräjille jo valmistuneen ystäväni, kun itse olin vielä opiskelija.


Valmistuttuani olen työskennellyt liike-elämässä; tarkastajana perintäyhtiössä, pankissa ja sittemmin hallintojohtajana & in-house lakimiehenä vientivetoisessa vahvasti kasvavassa IT-alan PK-yrityksessä. Olen laatinut ja vastannut kaikista yrityksen sopimuksista ja niihin liittyvistä neuvotteluista juridisten seikkojen osalta. 

Taustani ja kokemukseni saattaa antaa ymmärrystä yritysten toiminnasta ja liiketoiminnasta toisella tavalla kuin virkamiestuomarin kokonaan tuomioistuimessa tekemä ura. Iltapäivälehdistä saa silloin tällöin lukea juttuja oikeuden tuomiosta, joka pistää miettimään antaako virkamiesura tuomioistuimessa parhaat edellytykset ymmärtämään liike-elämää ja yritysten toimintaa.


Oikeudenkäynnin kalleus ei ole kantajien eikä vastaajien etu. Oikeudenkäyntikulujen noustessa riidan arvon yli, sovinnolle ei ole enää sijaa. Varmuus hovioikeuskierroksesta kasvaa ja molemmat osapuolet joutuvat elämään pitkään epävarmuudessa.  

Missioni on mahdollistaa yksityisoikeudellisten riitojen ratkaisu edullisesti ja nopeasti.

Missioni on tuottaa kasvuyrityksille osakassopimukset, työsopimukset ja muut hallintoon liittyvät asiakirjat edullisesti niin, että ne tukevat kasvua eivätkä turhaan jarruta menestystä.